Quality is personal

Tamara Novakovski

Advocaat

Specialisatie

Tamara Novakovski is een betrokken advocaat met ruime kennis en ervaring in het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. Zij behandelt veelal omvangrijke en complexe zaken op diverse aansprakelijkheidsterreinen, waaronder overheids-, toezichthouders-, bestuurders- en contractuele aansprakelijkheid. Hiervoor werkt zij veelvuldig samen met collega’s op uiteenlopende rechtsgebieden. In het bijzonder is zij geïnteresseerd in schadebegroting en schadeafwikkeling en vraagstukken over causaliteit, toerekening en bewijs.  

U kunt rekenen op juridisch-inhoudelijke kwaliteit gecombineerd met een op maat gesneden, persoonlijke aanpak. Tamara’s vermogen om zich te verplaatsen in de positie en belangen van alle betrokken partijen maakt haar tot een advocaat die zich onderscheidt. Met praktische adviezen draagt zij creatieve oplossingen aan voor ingewikkelde problemen. Veel zaken kunnen op die manier buiten rechte geregeld worden. Maar ook als het op procederen aankomt, weet zij door een kritische blik, scherpe analyses en strategische kennis van het procesrecht het verschil te maken.

Werkervaring

Voordat Tamara Novakovski de overstap maakte naar Legaltree, was zij ruim 11 jaar verbonden aan Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Begonnen als advocaat-stagiaire met een algemene civiele advies- en procespraktijk in de sectie Civiel (proces)recht, ontwikkelde zij zich in de loop der jaren tot een expert op het gebied van het procesrecht en specialiseerde zij zich verder in het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. Tot haar cliënten behoorden diverse ministeries en lagere (semi-)overheden, maar ook verzekeraars en bedrijven, waaronder beursgenoteerde vennootschappen.

Daarvoor was Tamara ruim zes jaar werkzaam voor de Rechtbank Rotterdam, achtereenvolgens als griffier, administratief juridisch medewerker roladministratie, gerechtssecretaris sector civiel en uiteindelijk als senior gerechtssecretaris sector civiel.

Lidmaatschappen                          

•   VASR (Vereniging voor aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht)

Opleiding

2010 – 2011 Grotius Academie, Onderneming en aansprakelijkheid (cum laude)
1997 – 2004 Universiteit Utrecht, Privaatrecht
1997 – 2004 Universiteit Utrecht, Europees recht
1997 – 2002 Universiteit Utrecht, Klinische en gezondheidspsychologie

Publicaties

Meer publicaties