Quality is personal

Pia Schmelzer

Advocaat

Specialisatie

Pia is gespecialiseerd in het ondernemingsgerichte, economische strafrecht en het medische straf- en tuchtrecht. Bij verdenking van onder meer valsheid in geschrifte, faillissementsfraude, overtredingen van milieu- of arbeidsomstandighedenregelgeving staat Pia haar cliënten bij vanaf het eerste moment waarop strafrechtelijk onderzoek dreigt en zij begeleidt haar cliënten door het hele proces dat daarop volgt. Het streven naar voorkoming van een zitting bij de strafrechter, maakt daarvan een belangrijk onderdeel uit.

De cliënten van Pia zijn ondernemingen, overheden en leidinggevenden uit de financiële sector, de afvalbranche, de gezondheidszorg, de transportsector en de (petrochemische) industrie. Ook staat Pia zorgverleners bij, die zich geconfronteerd zien met een klacht of strafrechtelijk onderzoek.

Pia’s werkwijze is persoonlijk, praktisch gericht en als dat nodig is zeer grondig. Zij analyseert graag complexe vraagstukken en gaat ervoor door het vuur om haar cliënten het recht te brengen dat haar cliënten toekomt.

Regelmatig wordt Pia als spreker gevraagd voor het geven van cursussen, workshops en lezingen.

Werkervaring

Pia is als partner verbonden aan Legaltree sinds 2012. Van 2000 tot 2012 was zij werkzaam bij NautaDutilh in het ondernemingsrecht en de (economische) strafrechtpraktijk. Zij heeft ruime ervaring met de behandeling van omvangrijke en publiciteitsgevoelige strafzaken.

Opleiding

Pia studeerde aan de Erasmus Universiteit en is afgestudeerd in de richting Strafrecht.

Publicaties

  • In de bres voor het verschoningsrecht. In Tijdschrift voor Sanctierecht en Onderneming, 2015 nr. 4, p. 146 - 159, coauteur: mr. F. Rense, Nauta Dutilh.

Meer publicaties