Quality is personal

Olav Schmutzer

Advocaat

Specialisatie

Olav is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, en is ervaren in zowel het procederen als adviseren op dit gebied. Olav staat cliënten bij in onder meer merken-, octrooi-, handelsnaam- en auteursrechtgeschillen en adviseert ook over overeenkomsten waarin intellectuele eigendom een belangrijke rol speelt.

Door zijn bijzondere interesse in en affiniteit met techniek, is Olav goed thuis in diverse technische gebieden, in het bijzonder informatie- en communicatietechnologie.

Werkervaring

Olav is in 1999 als advocaat begonnen op de intellectuele eigendomssectie van het internationale advocatenkantoor Allen & Overy en in 2003 vervolgde hij zijn carrière bij NautaDutilh. In 2007 maakte Olav de overstap naar het bedrijfsleven en werkte hij eerst voor Solvay Pharmaceuticals en daarna voor het WE International-concern, waar hij in 2010 werd benoemd tot hoofd Juridische Zaken. In 2012 deed Olav zijn herintrede in de advocatuur.

Lidmaatschappen

  • Marques
  • Vereniging voor Intellectuele Eigendom (AIPPI)
  • Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA)
  • Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM)
  • Vereniging voor Auteursrecht (VvA)
  • Vereniging voor Reclamerecht (VvRr)

Binnen Marques is Olav lid van het Unfair Competition Team, waarvan hij Vice-Chair is. Daarnaast neemt Olav veelvuldig deel aan studiegroepen van de AIPPI.

Opleiding

Olav studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht, met een nadruk op het intellectuele eigendomsrecht (1999). Daarna heeft hij met succes de Grotius specialisatieopleiding Europees en Benelux merkenrecht afgerond (2002).

Publicaties

Meer publicaties

Blog

Meer blogs...