Quality is personal

Mark Lim

Advocaat

Specialisatie

Mark Lim is sinds 2001 specialist in het civiele bouwrecht. Daarnaast beschikt hij over kennis van het aanbestedingsrecht en andere vastgoedgerelateerde rechtsgebieden. Mark adviseert, treedt op en procedeert voor zijn cliënten. Hij heeft een rijke ervaring op het gebied van zowel de Grond-, Weg- en Waterbouw als de Burgerlijke & Utiliteitsbouw en procedeert in uiteenlopende bouwgeschillen (waaronder geschillen over vertragingsschade, voortijdige beëindiging van een werk en oplevering).  Als procesadvocaat staat hij cliënten bij in procedures voor rechtbanken, gerechtshoven en arbitrage (Raad van Arbitrage voor de Bouw, Arbitrage Instituut Bouwkunst, Nederlands Arbitrage Instituut). Mark adviseert over verschillende overeenkomsten, zoals traditionele en geïntegreerde aannemingsovereenkomsten (D&C, DB(F)M(O), turnkey), adviseursovereenkomsten, coördinatieovereenkomsten  en raamovereenkomsten. Zijn cliënten bestaan uit (beursgenoteerde) bouwondernemingen, opdrachtgevers, adviseurs, architecten, projectontwikkelaars en woningcorporaties.

Werkervaring

Mark is sinds september 2014 partner bij Legaltree. Hiervoor was hij van 2010 tot 2014 werkzaam als partner bouwrecht bij BarentsKrans N.V. Eerder werkte hij als advocaat bouwrecht bij CMS Derks Star Busmann N.V. en Severijn Hulshof Advocaten.

Nevenfuncties en lidmaatschappen

  • Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A)
  • Vereniging voor Bouwrecht (VBR) 
  • Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA)
  • Docent van de verdiepingscursus Capita Selecta Bouwrecht aan het Instituut voor Juridische Opleidingen (IvJO)
  • Annotator voor het tijdschrift Bouwrecht (BR)

Mark is verbonden aan het Instituut voor Juridische Opleidingen (IvJO) als docent van de verdiepingscursus Capita Selecta Bouwrecht.

Opleiding

Mark studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Hij volgde in 2011 de Specialisatiecursus privaatrechtelijk bouwrecht bij de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A/IBR).

Publicaties

  • Annotatie RvA 9 juni 2015 nr. 35.150
  • Annotatie RvA 12 december 2014 nr. 71.875
  • Annotatie RvA 17 oktober 1964 nr. 4379

Meer publicaties