Quality is personal

Marjolein Westerbeek

Advocaat

Specialisatie

Marjolein is specialist op het gebied van individueel en collectief arbeidsrecht. Haar opdrachtgevers zijn voornamelijk werkgevers, maar zij staat ook regelmatig werknemers en ondernemingsraden bij. In haar advies- en procespraktijk houdt zij zich onder andere bezig met (collectief) ontslag, arbeidsconflicten en ziekte, (wijziging van) arbeidsvoorwaarden, overgang van onderneming en outsourcing, gelijke behandeling en medezeggenschap. In het bijzonder heeft Marjolein ervaring met (omvangrijke en internationale) reorganisaties. Ook in dat kader onderhandelt zij namens werkgevers met ondernemingsraden en vakbonden. Zij publiceert en doceert, onder andere via het Instituut voor Arbeidsrecht, regelmatig over deze onderwerpen.

Werkervaring

Voor haar overstap naar Legaltree in september 2015 was Marjolein gedurende elf jaar advocaat arbeidsrecht bij Kennedy Van der Laan in Amsterdam (2004 – 2015), waar zij overwegend grote (internationale) werkgevers adviseerde. In die periode was zij ondermeer verschillende keren gedetacheerd bij Liberty Global en NIKE.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), tevens Secretaris Werkgroep Gelijke Behandeling
  • Vereniging voor Amsterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VAAA)
  • European Employment Lawyers Association (EELA)

Opleiding

Na het gymnasium aan het Van Maerlant Lyceum in Eindhoven studeerde Marjolein Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht (1998 – 2002). Daarna volgde zij de Masteropleiding European Private Law aan de Universiteit van Utrecht die zij cum laude afrondde (2003 – 2004).

Publicaties

  • Het einde van de enkele-feit-constructie
  • SDU Commentaar
  • Onze hersenen willen een man als baas

Meer publicaties

Blog

Meer blogs...