Quality is personal

Marc van den Berg

Advocaat

Specialisatie

Marc van den Berg is een specialist op het gebied van fusies & overnames, joint ventures, commerciële samenwerkingsverbanden en overige ondernemingsrechtelijke aangelegenheden, zoals aandeelhoudersgeschillen en (bestuurders)aansprakelijkheid. Daarnaast adviseert hij op aanpalende gebieden, zoals corporate governance en financieringsvraagstukken. Naast zijn ruime ervaring als adviseur heeft Marc grote expertise in de procespraktijk, onder andere als raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof `s-Gravenhage.

Werkervaring

Marc is van 1991 tot 2008 als advocaat verbonden geweest aan AKD (sinds 1999 als partner) en van 2008 tot mei 2010 als partner aan Dijkstra Voermans. Sinds 2006 is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ‘s-Gravenhage.

Opleiding

Marc is in 1991 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna heeft hij nog tal van opleidingen gevolgd in de vorm van post-academische opleidingen en (meerdaagse) cursussen, zowel ten aanzien van juridische onderwerpen als professionele vaardigheden. Tot deze opleidingen behoort onder andere de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht, de Grotius specialisatieopleiding Financiering en Zekerheden en de NCD-Nyenrode Commissarissencyclus. Daarnaast heeft hij ook verschillende interne en externe cursussen verzorgd en lezingen gegeven.