Quality is personal

Jacoline Gortzak

Advocaat

Specialisatie

Jacoline Gortzak is ruim 15 jaar werkzaam als advocaat en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames en private equity transacties.

Jacoline heeft in haar carrière zowel corporate cliënten, investeerders als managers bijgestaan in uiteenlopende transacties. Zij begeleidt, adviseert en onderhandelt het complete traject. Haar expertise bevat onder meer de ondernemingsrechtelijke aspecten rond het opstellen van contractuele documenten voor, en het onderhandelen over de voorwaarden inzake de diverse soorten transacties. Haar hart ligt bij de Nederlandse praktijk, de mid-marketpraktijk waarbij persoonlijk adviseren meer aan de orde is. Jacoline adviseerde in het verleden onder meer bij de volgende transacties:

- de aankoop door Foreman Capital van De Jong Zuurmond en The Medical Export Group;
- de verkoop door Industrial & Marine Diesels (Nederland) van Hitec Power Protection aan Egeria;
- de investering van Gilde Healthcare inzake in Stepping Stones Home & Care, VerzuimVitaal, Pharmaline, Viroclinics en Novicare;
- de verkoop door Foreman Capital inzake de verkoop van Orangefield Trust aan AAC Capital en de verkoop van Faber Audiovisuals;
- het opzetten van de aandeelhoudersparticipatie bij Motion10 Holding;
- de verkoop van D.O.R.C. Dutch Ophthalmic Research Center (lnternational) BV aan Montagu Private Equity;
- de verkoop door BIS Holding en Teus Dekker Holding van  BIS Bedrijfsinformatie Systemen aan Mood Media.

Werkervaring

Jacoline is in januari 2015 toegetreden als partner bij Legaltree. Hiervoor werkte zij bij Simmons & Simmons LLP in Amsterdam, waar zij sinds 2001 werkzaam was op de sectie Corporate M&A/Private equity.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Nederlandse vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP)
  • M&A Community van Alex van Groningen en M&A aan de Maas

Jacoline is verbonden als docent aan Kluwer en het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs (CPO). Zij ontwikkelt (interne) opleidingen en is beschikbaar voor gastcolleges.

Opleiding

Grotius specialisatieopleiding Corporate Structures (cum laude) (2005)
NVP Venture Capital Cursus (2004)
Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2000)