Quality is personal

Carolien van Weering

Advocaat

Specialisatie

Carolien van Weering is al ruim 25 jaar met veel plezier advocaat en mediator. Ook is zij verbonden geweest aan de rechtbank te Rotterdam als rechter in opleiding. Daarmee heeft zij haar kennis en ervaring verdiept en verbreed. Carolien richt zich op het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en het gezondheidsrecht.

Op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht behandelt Carolien zaken met betrekking tot letselschades, beroepsaansprakelijkheid, fraude, polisgeschillen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. In het gezondheidsrecht treedt zij op voor zorgverleners en ziekenhuizen. Zij heeft ruime ervaring in zaken op het gebied van het medisch tuchtrecht, medisch aansprakelijkheidsrecht, de privacywetgeving en maatschapsgeschillen in de zorg.  

Carolien heeft als advocaat vele procedures gevoerd en adviezen uitgebracht. Als rechter in opleiding heeft zij de andere kant van het proces leren kennen. Carolien legt de focus steeds op het vinden van een voor de cliënt zo gunstig mogelijke oplossing, hetzij door het voeren van een procedure, hetzij door een buitengerechtelijke afdoening van het geschil. Haar kennis en ervaring brengt Carolien graag over als docent. 

Werkervaring

Carolien is sinds 2011 partner bij Legaltree, met een onderbreking tussen 2017 en 2018, toen zij de opleiding tot rechter deed. Tot haar overstap naar Legaltree in 2011 werkte Carolien bij AKD Advocaten en Notarissen bij Rotterdam. Zij is als docent verbonden aan de Academie voor Gezondheidsrecht, SDU en Nibesvv.

Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen
Grotiusopleiding Personenschade
Mediationopleiding Van der Hoeven en Nelissen
Opleiding rechterlijke macht

Publicaties

Meer publicaties