Quality is personal

Bart Wilton

Advocaat

Specialisatie

Bart Wilton is gespecialiseerd in bank- en effectenrecht en ondernemingrecht. Na zijn studies Nederlands recht en bedrijfseconomie werkte hij ruim tien jaar bij NautaDutilh waar hij grote ondernemingen en financiële instellingen heeft geadviseerd bij allerhande financieringsvraagstukken. Bart staat zijn cliënten bij met advies ten aanzien van zekerheden ((bank)garanties, borgtocht, pand- en hypotheekrecht, 2:403-verklaringen, etc.), financieringsvormen, herstructureringen en faillissementsrechtelijke aspecten. Daarnaast adviseert hij bij overnamefinancieringen en bij het juridisch structureren van ondernemingen. Hij heeft specifieke kennis van de Nederlandsrechtelijke aspecten van obligatie-uitgiften en het financieren van grote (infrastructurele) projecten door middel van projectfinancieringen.

Voor Bart ligt de uitdaging van zijn vak vooral in de combinatie van het leveren van hoogstaand juridisch advies enerzijds en resultaatgericht, praktisch werken anderzijds, waardoor transacties snel en doeltreffend tot stand komen.

Werkervaring

Bart Wilton werkte voor zijn overstap naar Legaltree ruim tien jaar bij NautaDutilh, waar hij actief was in de financieringspraktijk. Bart treedt zowel voor geldverstrekkers als voor ondernemers op. Hoewel hij een brede praktijk voert, is hij met name actief in de energiesector (waaronder duurzame energie en projectfinanciering), de vastgoedsector, ‘asset based finance’ en (reversed) factoring, en bij het (her)structureren van – al dan niet financiële - ondernemingen. Bart verzorgt regelmatig cursussen over uiteenlopende juridische onderwerpen voor vakgenoten binnen het bankwezen, investeringsmaatschappijen grote ondernemingen.

Bart is overgestapt naar Legaltree omdat hij meer wilde investeren in de relatie met zijn cliënten, met behoud van een kwalitatief hoogstaand serviceniveau. Hij typeert zichzelf als een degelijk en betrouwbaar advocaat: nauwgezet en met kennis van zaken, maar ook praktisch, duidelijk over (on)mogelijkheden en oplossings- en servicegericht. Met moderne opvattingen over praktijkvoering, maar met behoud van de oude kernwaarden van het vak.

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederlands recht en bedrijfseconomie) (2002)
Postacademische Grotius specialisatieopleiding ‘Financiering en zekerheden’ (2007)
Postacademische Grotius specialisatieopleiding 'Venootschaps- en ondernemingsrecht' (cum laude) (2014)
Postacademische Grotius specialisatieopleiding 'Fusies en Overnames' (2016)

Publicaties

Meer publicaties

Blog

Meer blogs...