Quality is personal

Fusies & Overnames

Fusies & Overnames

Fusies & Overnames

De overname of verkoop van een bedrijf is een majeure en vaak ingrijpende beslissing waarmee de meeste ondernemers zich niet dagelijks bezighouden. Het is daarom van groot belang dat een dergelijk overname-of verkoopproces met behulp van experts op de juiste wijze wordt begeleid. Met de begeleiding van fusies en overnames - nationaal en internationaal - houden de partners in de Legaltree-praktijkgroep Fusies & Overnames zich dagelijks mee bezighouden.

Ervaring

Wij hebben jarenlange ervaring bij het adviseren van diverse soorten transacties, van aandelentransacties, activadeals, joint-ventures tot private equity transacties. Naast het optreden voor kopers en verkopers, treden we tevens met enige regelmaat op voor manager(s) in MBO transacties. U kunt van ons een no-nonsense aanpak verwachten, waarbij we streven naar een zo goed mogelijk resultaat voor alle betrokkenen. Tot onze vaste cliënten behoren diverse grote en middelgrote ondernemingen en Nederlandse private equity partijen.

Wat bieden wij?

Wij staan u bij vanaf de eerste bieding tot de ondertekening van de uiteindelijke koopovereenkomst. Na tekenen van de koopovereenkomst bieden wij u ook de benodigde nazorg en assisteren wij u bij eventuele post-closing acties. Wij adviseren u bij het opstellen van en het onderhandelen over diverse overeenkomsten, zoals een geheimhoudingsovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, en natuurlijk de koopovereenkomst. Bovendien zijn wij met een team van specialisten in staat een volledig (vendor) legal due diligence uit te voeren ten aanzien van het gehele spectrum van rechtsgebieden. Naar aanleiding daarvan krijgt u van ons een concreet en bondig advies over onze bevindingen en geven daar waar nodig aanbevelingen voor de verdere onderhandelingen en/of transactiedocumentatie. Ook het due diligence onderzoek wordt bij Legaltree uitgevoerd door de partners, hierdoor bent u verzekerd van een gedegen onderzoek.

Waarom Legaltree voor fusies en overnames?

Legaltree werkt uitsluitend en exclusief met advocaten op partnerniveau. Partners die bovendien voor het optimale resultaat het persoonlijk contact met u, de cliënt, essentieel achten. U bent verzekerd van advocaten die het klappen van de zweep kennen, praktisch zijn en rust, duidelijkheid én de oplossing weten te brengen. Wij brengen de benodigde expertise, ervaring en inzicht aan de (onderhandelings)tafel.